Не на коледата! Долу коледа!

Като зинале та отвориле едни големи уста сичките медии, магазине и кръчми та подлуждат народа с таа коледа ли а кво ли а, насекъде коледа та коледа, секи гледа а ти земе париците и да та напраи на маймуна. А по битивито и каналя направо ша почнат да са осират и да са омазват до плешките тиа дена. От ентусиазъм и напъванье. Кваа таа коледа бе? А оня кудуп зел та и песен запел: „поне на коледа да бъдем по-добри“… То ако ша а само поне на коледа, по-добре ич да не почваме, да ти са не види и лицемерието тамън. Нарочно пиша коледа с малка буква. За мене тава е едно нищо. Ич ми не аресват ни шумотевиците, ни изкуственото настроение, ни разните търгаше де дигат цените… Ич ми не аресват благотворителните кампании на разни епизодисти из телевизорете – къде сте цела година виа бе? Ми сеги сте са сетиле да са праите на много мили! А връйте заглава и ма не занимавайте със себе си, я вазе ви знам и у чирвата.

Таа еуфория ми доде у повече. Ми и оня деда ви Коледа а. к. а. (also known as) Мраз не е ли и той от ДС? А? Боклук голем е и той. Уж подаръци ша носи, ама само ги носи, а сака ниа родителете да ги купуваме. Ако ша праи нещо, да праи, а не да ми лъже дечурлиата. Вчера Мраз, днеска Коледа – ич му не а чиста работата да ви кажа. Направо дедо Омраз. Агент под прикритие с дегизировка, оди по градините и разпитва дечорете – па баща ти кво работи, па тиа дреи откъде ги купувате, па тати и мама за кво си приказват, па кво едете на вечеря… Събира информация, тоа глъмер, и после ги предоставя на службите. Знам го я него.

Ми таа Снежанка па таа па ква фльорца е! Уруспиджос! Плякор! Тръгнала ми и таа след оня дрътак и тя да са праи на отворена. Ма аде ма, нали та помна и тебе ква беше… А ми са маиняш и ти от главъта и да си забираш и ониа изроде жужетата с тебе и откъде си дошла! Не може мене никой да ма излъже ееее! Още са не а родил тоа, де ша ма излъже!

А честити ви празници! И натегайте яко на яденье и пиенье, па ако може и Цецка да зарадвате, ептен добре ша стане!

5 thoughts on “Не на коледата! Долу коледа!”

 1. Коледа, хелуин, ху… – сЕ таа. Важното е, повод за пюсканье да има. Що назе сЕ ни не стига пусто яденье, пиенье и… копанье (а?). Я би се накъркал и на международниа ден на тоалетната чиния, що си а повод, та дрънка. Човещинка! Е, да! Ако имаше манко повечке човещинка, може би щех да се радвам повечке на живота. А не едно от малкото ми удовлетворения днеска, да е Чък Норис, който ебава мамата на сичкото лошо. Така де! Че има и за Цецка по тоа начин…
  И… нема човек неизлъган. Ама тава е друга тема.
  Варди, Цецкеееее!

 2. „А ми са маиняш и ти от главъта и да си забираш и ониа изроде жужетата с тебе и откъде си дошла! Не може мене никой да ма излъже ееее! Още са не а родил тоа, де ша ма излъже!“ – смях до сълзииии!!!! Eвала!!! :)))))))))))))))))

 3. Баце, ти бръкаш Рождество Христово с Коледа. Коледа е да заколиш свинята, да ядеш свински мръвки с лук и да пиеш червено вино! Коледа е да се съберете целото семейство и никой да не остане гладен и/или трезвен, даже и децата. Те тава е Коледа. Мани ги тия заплесе дето си мислят, че Коледа е дедо Коледа, подаръци без край и харчене на пари у магазиня.

  1. Баце, ти баркаш Рождеството с някви дати, кои Константин велики (оня сас златната чиния зад глава и с кръст де га рисуват) е решил да са Рождения ден Христов., Ама чак в четвърти век след като умрел и васкраснал го измудрил тва, да заменя Рождението на Бога-Слънце Митра (тогаз е зимно сланцестоенье декемврийско) със ражданьето на сланцето на истината Христос.
   Ем добре решил, ама фейк някакси са получило и самосиндикално. Затуй после девет годин християнете не щат влезна в храмове на тез дати езически, което й записано в аналите, значи., И едни други свети оци дето неска и те са с чинии над глава изтипосани из черковите, убеждавали ореата да идат да са поклонят на 24 декември на господа. Прочети, таквоз, по темата доста писано има и све е од големи главочи познавачи.

   1. В тоа ред на мисли – важно а още да са имат напредвид и разликите между вярата, символите и политиката. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *