Софиа фюм фест 2017 – „Белгийският крал“

Одиле ли сте скоро на летно кино?

Ку не сте биле отдавна на текова колтурно-масово мероприатие, мое да заповедате в парка на Военната академиа „Г. С. Раковски“ в началото на септември. На седми ша дават „Белгийският крал“, копродукциа между България и Белгиа. Според мене, тиа неговите режисьоре са изпиле баре по неколко кила рикиа тукее, на месна почва преду да снимат филма. Башкъ, че са ентелегентне ора, чуствителни. Нема къ иначе да стане така тоо фюм. Отделно екипа а железно професионален (се пак податлив на некои искушениа, ма за тава по-нататика). Получила са а редката комбинациа да снимат комерсиален фюм и да го напраат ем длибочък, ем да го продадът на 40 (словом: четирес) фестивала, ф тава число и в Китай).

Накратко за кво са расправа: краля на Белгиа а в Турциа на офицялна визита. С него освен зафатната мома от протокола има и още няколко кашмере, башкъ едно старо куче режисьор на документални филмове, къде са го зимале да снима фюм за величеството. Добре, ма докъ са в Истанбул, разбират, че Валониа са а отцепила и Белгиа са распада. Баш по същото време, сакчеде нема коги иначе, некъв метеорит ли, кво беше, разбръква магнитните полета и тава самолете, сателите, сичко отива на пичката си лелина. Нема мръдане. Па и турските служби бдът а не опущат величеството а му са случи неко пакос. Стариа иссуляк режисьор, докъ безуспешно пробва а прелъже да налузи момата од протокола, намира в хотела един български ансамбъл за народни песни и урежда а са измъкнат из Турциа с рейса на ансамбъла. Навлекоа им едни носии и минаа. Къ и дае. Кво са случва на наша териториа моете да са сетите. Остават ги на некво забутано место, къде нема ни рейсове, ни влакове, ни гявол. Тиа тръгат за сръбско с иляда перипетии. Возиа са в ремаркета с дини и пъпеже, в УАЗ-ки и пр. Минуват и прес Сръбиа, тама има една сцена с един сръбин с прикаски за войнъта. Режисьора а снимал тама през войните, сръбина го а помолил да не пуща никоги филма и той му вика, че досеги го неа пущал и нема а го пущи. После сичките – величества, свита и обикновени кияци са налеа с рикиа кът фитирии. На дзарантъ момата караше рейса из Сръбиа. Къде ги откара ша видите кът гледате филма.

Иначе фюма го представиа Люси Дебе (момата) и Титус де Воогт (асистента на краля, къде моо го видите на картинката горе, тоо с по-малкиа нус). Приказвааме си с тех след прожекциата. Тиа расправат, че в Белгиа нема никви противоречиа между фламанци, валонци и пр., ората си живеат и си са погаждат. Сичката смрад искуствено ги праат политиците, като насекъде демек. Иначе беа впечатлени от летящата чиниа на Бузлуджа, къде а строена 10 г., па а използвана сал за 1 конгрес. Не разбраа що а заебана така, ма и да им бееме казале, немаше а разберат.

За филма распараваа, че целиа а сниман у назе, апа от 40 дена работа за екипа, актьорете са имале 20. Познайте кво са правиле прес другото време. Филма а сниман последователно, сцената къде юскат рикиа, си а истинска и верно са са нажулиле на тараби. Затава и на дзарантъ момата кара рейса на снимките, сал кя а била трезва. Според мене сцената, къде народните певици в носии пеат пред летящата чиниа, а измислена от българе. Тава ора от друг народ не моо са сетат а го напраат, даже и да са биле в источниа блок. Ша видите.

Е тука моо ги видите къ изглеждат кога са тех си. Снимале са са с неква друга звездъ.

Е трейлър на филма: https://youtu.be/pt6h1Q2Djik

(Добре, че са го турнале на седми, че на втори мойта любимка с медениа глас ша пее бес пари (за ората де) в Банско. Има ли мераклии да ги слушаме?)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *