Ценораспис на селски торизам

Те го и ценорасписо като у скобите съм турил пояснениа за по наясно.

Спане
У одаята с исглед накъмто барата – два лева на креват.
У одаята с исглед накъмто дворо – един и педесе пак на креват.
(и двете такси са независимо за мъжко ели за женско, ама ако некоя ми фане окото, моем да напрайм остъпка с некакви процентове)

Яданье

Закуска – пръжени фелий с кисело млеко една паничка.
Обет – пръжена ютеница, пръжки с боб, картофена чорбъ и компот (секи път различно само компота е секогаш.)
Вечера – Яйца на очи ели бръкани (секи път различно) и ена малечка шльокавица по желание на клиенто с мезе торшиа а летоска домат ели краставица.
Сичко наедно – два и педесе секи ден.
(ако неко ден ми ареса компаниата може да отпущим по ена голема кайсиева за бес пари)

Хигиенски нужди
Ако некой му се прикъпе слочайно може летоска у барата а зимъска у цинково корито с ладка вода от котел. И у двата случая претвиждаме тръкане на гръб с кисе от назе. Ако тръка Глигорица таксата е лев и осемдесе ако тръкам язе таксата става на лев и педесе що съм по як.
Ако некой си мие забите да си носи паста що у Добролево немаме. Ние заран като се нажабурчиме с шльокавица и не завъждаме микробе ебаси. Сапун нема нужда да се носи ние имаме ператен он се не пеняви като грацкия ама отмива добре.
Нужник си имаме у дворо и е екологически исправен. Секи път като се размерише та почне да люти на очите му фъргам вар. За него таксата е двайсе стотинки на исхождане става дума за голема нужда (леле а Натка расправа че у градо зимат по педесе стотинки). Иначе пикането може и у дворо за бес пари ама гледай да не е у насадено ебаси.

Торизам и други заебавки
Отиване (и завръщане) до гората за гъби ели е тека само за расодка с придрожвач (язе) – един лев натам и един лев навам става на въпрос за пеша. Ако е с яздене на магаре таксата е секи път различно що требва да го пазарим от друк, що мойта магарица Живка е проклета и може да стане неко сакатлък ебаси. Ама нема да се върже повече от два лева нанатам и два лева нанавам сметам язе.

Посештение на хоремаго с придрожвач (язе) – педесе стотинки сичко ама кво си викнеш на Витка ели Благой си плащаш оделно. Ако викнеш нещо и на мене (ама да не е лемонада) таксата отпада. Апа ако тръгнеме сички тористе у група един е за бес пари ама вие че си се разберете кой ебаси.
Издойване на коза (ели офца) с инструктор (Глигорица) – осемдесе стотинки.
Издойване на крава пак тека – лев и двайсе.

Цепене на дръва с манара и инструктор (язе) – два и педесе за кубик.
Копане с малечко мотиче у дворо – един и десет на фитириа (по грацки май се вика леха).
Копане със сащинска мотика на кукуруз ели лозе – два и двайсе на рет.
Чистене на кочината на прасето Гошко – осемдесе стотинки.
Изфъргане на тор от оборо до улицата – лев и четиресе на количка.
Други – наспорет клиенто.
(у други олизат Глигорица да ви пее като едете ели язе да ви водим до казано да видите как се пече рикия ели текива неща)

Забелешка
Ако доде чожденец ели чожденка в независимос от каде е в смисал на даржава, таксата веднъга се преобръща у еврота по същите цени. И да си водат превеждач ебаси.
Добре дошле у назе! Опознай селото та да обикнеш градо!

Язе сметам че като туриш едно връз друго неизлиза скъпо ебаси.

Афтур: Глигор

8 thoughts on “Ценораспис на селски торизам”

  1. Дууу, Глигоре, тава а чудо адвъртайзмън! Ку турнеш и неко снимкя тава другите курорте ша отчетът баре дваесе процента спад, връъимгу. (Ку тураш снимки да знаеш, че ша оцениме Натка, ку ме си много ревнив) 🙂

  2. Абе Глигоре,абе пустиняк такъф-ша маана а та удара а та маана!Защо не си предвидил у къщи да има и некви лекарства,некви апчета?Ми на некой ако му стане нещо?Требва да има апчета и ако на некой му стане нещо,да пие едно/кво ще дааа/-се ша го олаби некъде…

  3. Ей турете и нещо и за оденье из гората с Тъщата. Имате ли високи канари,мечки стръвници или отровни гъби.Ако имате- давам ягне кръвено и два вола биковити_само ме отръвете от нея. С уважение!

  4. Смейте се вие, ма я водих преди време едни чужденци на таков туризъм некъде из Еленския Балкан и положението беше баш кво го описва Глигор. В едната стая казаа, че има три легла. Кога влезнахме, видехме едно легло персон и половина и нищо друго. Стопанете викат- на тава легло мое да спът двама, а трето легло да си направим от два футьоле с табуретка по средъта. Ка им не отбих табуретката у главъта и до сега са чуда.

    1. Така беше помня системата столовете посредата, така в с.Чакали Еленско дадохме началото на това де сега селяндурите смятат за поминък. Верно нямаше такси, имаше една шапка и “чужденците“ оставяха колкото им е на сърце…….Та зимата останахме и без ток.

  5. Баш-баш! Ама ебааа гу – да плащаш на „домакина“ за копаеньето и чистеньето на кочината! Нещо афтора са а поолял, дееба таа демокрациа и дивиа ѝ капитализъм дееба я! Ма те добре а – постарал са а 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *