Блок Кино 2019 – “Жажда”

Хората загубиха вяра в Господа. Стигнаха чак до луната и като не го намериха там, решиха, че изобщо го няма.”
Да ма прощават сценариста, режисьора и Стефан Мавродиев, ку съм сбръкал нещо в репликата на героя, цитирам по памет.
Героите в тоа филм са като от стихотворение на Вапцаров – измъчени, жадни, но обичащи живота. И тръсат. Уж вода.
Па нали знаете, че кой тръси – намира.

Актьорете са толко добри, че човек има чуството, че верно гледа истръпляци, къде живеат на некъв хълм, балтаат са налево-надесно, буат са кат вОда в брегове и чакат, ели па дират нещо.
Тава кинематографиата, режисурата и операторската работа ич нема смисъл да обяснявам, че са на световно ниво. Гледайте и ша видите.
Васил Михайлов е голем, много голем. Ивайло Христов – и той. Ако не знаете какво е мъжъ, кога усеща и разбира, че е остарел, ма не ще да си признае – тиа ша ви покажат. Съответно Светлана Янчева показва къ жената на същата възрас са мъчи да са оправа некакси с нейните си бесове и с тиа на мъжете окол неги.
Апа двамата млади артисти – Моника Найденова и Александър Бенев идялно пресъздават младежтъ в събирателен образ, тя (къто и дрътежтъ) си а еднаква насекъде и секогиш. С тънък майсторлък Светла Цоцоркова ни показва контраста на тва къ едните могат, ма не знаат къ, и другите, къде знаат, ма вече не могат. Междинната стран е сал загатната от героя на Иван Бърнев.
Е, има и неко кусур, напримерно колко време са биа 17 метра сонда и други текива дреболии, ма тиа несъ важни. На мене лично най ми ареса коги героя на Иван Бърнев загледа една сгодна мома и зе да си припева под нос “Не ме гледай, бате Иване, че съм гола и боса…
Да са живи и здрави ората, къде праат “Блок кино”, и тиа, къде са звънеле на полицията по време на прожекциата в Бояна, що инги нарошавала ношната тишинъ.
Айде за финал нещо тематично от един варненски славей (да ма прощава бургазлийката режисьор, ку  с тава съм ги докачил нещо).
Снимкята е земена от тука: http://2016.siff.bg/bg/movies/mezhdunaroden-konkurs/zhazhda.html
Еле ви и трейлър: https://youtu.be/ArNyj_m_h7U

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *